QUOTE

Your daily dose of bohemian vibe

Delicii turcești la Turquoise Restaurant

2/11/17


Photo Credit: Sabin Barac

Când am pășit prima oară în restaurantul Turquoise am fost plăcut surprinsă de designul modern, dar cu clare influențe turcești, un mix tare îmbietor și interesant. Încă nu știam ce surprize și mai plăcute vor urma.
Odată așezați la masă ne-au fost prezentate pe un platou gustările reci și cele calde și am ales câteva ce ne-au făcut cu ochiul cel mai mult. Din nefericire, am fost atât de pofticioși încât am uitat să le fotografiem pentru voi, însă vă veți delecta privirea cu ce a urmat.
Turquoise Restaurant s-a deschis în luna ianuarie cu viziunea de a crea în București cea mai autentică și mai deosebită experiență culinară turcească și în opinia mea chiar a reușit să realizeze asta în atât de puțin timp. Cei 3 bucătari ai restaurantului sunt de origine turcă, fiecare specializat pe o ramură: preparate din carne, dulciuri și gustări și partea de panificație.

Bucătăria turcească a influențat bucătăriile vecinilor, incluzând și România. Rețetele culinare diferă de la o zonă la alta, în funcție de tradiții și de geografie. Sudul este faimos pentru rețetele de kebab, baklava și kadayif . În partea de est, bucătăria turcească folosește mult măslinele și uleiul de măsline datorită cultivării lor intense în zonă. Turquoise oferă mai multe preparate din bucătăria din Sud-Est și preparate din carne (în special kebab) în meniul său. Kebabul a existat încă de la apariția focului. Originea cuvântului kebab provine de la „Kabuba”, ceea ce înseamnă grătar în limba sumeriană.

Noi ne-am continuat experiența culinară cu Lahmacun, o pită turceasă cu carne și legume. O pită de-a dreptul delicioasă, care este crocantă, dar ți se topește în gură în același timp.



Am făcut o mică pauză și am încercat cafeaua turceasă, care după cum vedeți, are o prezentare deosebită și un gust pe măsură.



După cafea a urmat adevărata "destrăbălare", destrăbălare ce poartă un nume sau mai degrabă poate fi descrisă în câteva cuvinte: Sarma Beyti și Fistikli Kebap, adică rulou de carne de vită și berbecuț învelit în cașcaval plus garnitură și kebap din carne de vită și berbecuț cu fistic, plus garnitură. Fistikli Kebap a fost favoritul nostru, de la prima înghițitură am avut parte de o explozie de arome, am simțit gustul distinctiv al fisticului, iar carnea a fost gătită perfect. O bucurie pentru papilele gustative!

Și nu ne-am oprit aici, am continuat cu desertul: soufle de ciocolată și dovleac caramelizat cu nucă, miere și iaurt.



Seara noastră a fost în mare parte formată din sunete de plăcere, mulțumire, în timpul și după servirea mâncării. :))
Îmi amintesc de un moment în care ospătarul l-a întrebat pe prietenul meu: "Prea mult?", iar el a răspuns "Prea bun", iar mie mi-a venit instantaneu în minte "Prea ca la turci", expresie pe care acum o asociez cu ceva extrem de delicios. :D




Turquoise este un loc pe care nu îl recomandă numai calitatea preparatelor, ci și atmosfera relaxantă (se poate fuma și narghilea aici) și decorul șic. Găsiți restaurantul pe strada Theodor D. Speranția, nr-ul 96 (zona Decebal).
Facebook: https://www.facebook.com/turquoise.restaurant.bucharest/

Iyi iştah!..adică Poftă bună!

No comments

Post a Comment

Say it like you mean it! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
LA BOHÈME. All rights reserved. © Maira Gall.