I leave you with the photos from the event.
RO: Seara bună, fete faine! În luna decembrie a anului trecut am luat parte la câteva evenimente foarte plăcute. Unul dintre ele fiind aniversarea a 85 de ani a Fares Orăștie. După cum bănuiesc că știți Fares este o companie specializată în ceaiuri și remedii din plante medicinale. Ador ceaiurile lor, unul dintre preferatele mele fiind cel din petale de trandafir. A fost un eveniment tare drăguț, am aflat mai multe despre istoricul companiei, despre plante, despre procesul de fabricație a ceaiurilor, am savurat niște "licori" minunate și ne-am bucurat papilele gustative cu prăjiturele delicioase. A fost organizat și un concurs distractiv la care am câștigat două premii. Am fost o norocoasă! :)
Haideți să vă spun și vouă mai multe despre companie.
Povestea Fares Orăștie e despre plantele pe care natura ni le oferă, presărate pretutindeni în țara noastră sau în lumea largă. De fapt, această poveste a început de pe timpurile strămoșilor daci, care știau multe minuni despre plante, sănătate și viață. Iar meșteșugul acesta al lor nu a pierit niciodată: a renăscut acum 85 de ani, în anul 1929, în mâinile vizionarului farmacist Andrei Farago și s-a așezat la poalele Sarmisegetuzei, înapoi în inima Daciei, dând viață multor lucruri bune.
Mergând pe urmele strămoșilor, echipa Fares a ales să cultive plantele și să îșidesfășoare activitatea în aceleași locuri bogate în tradiție, unde viața înflorește înfiecare an, dăruindu-ne cele mai bune ingrediente pentru sănătate: la Orăștie.
În fiecare zi, cei de la Fares fac așa cum au învățat că e bine: folosesc numai plante tămăduitoare din culturi proprii sau din surse de încredere, le aleg fir cu fir și le usucă după metoda lor, la temperaturi care păstrează tot ce-i bun în ele. După o prelucrare atentă, acestea ajung în casele românilor, în remedii culese din popor sau create de echipa companiei.
Știați că…
- Menta presupune cel mai îndelungat timp de uscare, ea având nevoie de până la 48 de ore, în timp ce mușețelul se usucă în circa 20 de ore? La polul opus avem socul, care se degradează foarte repede.
- Farmacistul Andrei Farago a fondat în anul 1929 firma „Digitalis, prima companie română pentru cultivarea plantelor medicinale”, care astăzi poartă numele Fares?
- Fares Orăștie produce peste 800.000 de sticluțe de sirop într-un an? Dacă am goli toate aceste sticluțe am putea umple lejer o piscină cu suprafața de 100 de metri pătrați și adâncimea de doi metri.
- Este nevoie de peste 20 de ore de analize pentru o cutie de ceai și chiar 48 de ore pentru antibioticul natural Biosept?
- Fares Orăștie produce peste 20 de milioane de cutii de ceai în fiecare an? Dacă am pune cap la cap toate aceste cutiuțe de ceai, am putea acoperi o distanță aproape echivalentă cu lungimea fluviului Dunărea – 2.800 km – de la izvoarele din Germania și până la vărsarea în Marea Neagră.
- Realizarea unui produs nou durează de la 9 la 18 luni? În acest timp se trece de la documentarea științifică, la probele de laborator și probele pilot, testări și analize, elaborarea standardului de calitate al produsului, obținerea avizelor de fabricație conforme cu legislația, evaluarea eficienței terapeutice.
- Una dintre magaziile Fares dedicate depozitării plantelor, după recoltare, are 51 m lungime și 32 m lățime, fiind construită pe structura unui hangar de avioane?
- În echipa Fares lucrează peste 750 de oameni?
- Cele mai longevive produse Fares sunt: ceaiurile de mușețel, gălbenele, sunătoare, mentă, tei, coada șoricelului, coada calului, păducel, trei frați pătați, urzică? Acestea există chiar de la începuturile Fares, adică de 85 de ani. Tot de atunci există și uleiul esențial de mentă.
dragut eveniment!
ReplyDeleteLa multi ani, Simona!
ChocolateFashionCoffee
ChocolateFashionCoffee Facebook Page
Saved as a favorite, I really like your blog!
ReplyDeleteHere is my website sit on Top tandem kayak